НОВИНИ

Раздават хранителни помощи на социално слаби в Благоевградска област

Областният съвет на Българския червен кръст в Благоевград започна раздаването на хранителни продукти за подпомагане на социално слаби лица. Над 17 000 души от областта, които са регистрирани в регионалните социални служби ще получат хранителни помощи. Броят им се е увеличил с около 2000 в сравнение с миналата година. 2300 са хората, които живеят под социалния минимум в Община Благоевград и имат право на помощта.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Спаско Попхристов
16:40, 17.02.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Хората ще получат основни хранителни продукти като брашно, ориз, спагети, захар и други. От Българския червен кръст в Благоевград казаха, че нуждаещите се трябва да отговарят на определени условия.

Йорданка Стойчева, директор на Български червен кръст - Благоевград:
“Основната категория е семейства, които са получили целева помощ за отопление за отоплителен сезон 2015-2016 година. Семейства, които имат първокласници и са получили еднократна помощ за първокласници за учебна година 2016-2017 година. Третата категория са майки, които получават майчинство за деца до 1 година. Следващата категория са за семейства, в които се отглеждат деца като приемни родители, или реинтеграция на тези деца”.

Десетки благоевградчани днес се наредиха пред пункта, за да вземат, полагащата им се продукти. Сред тях беше и Драган Муртов, който казва, че разчита на помощта.

Драган Муртов:
“Сами е за втори път."

"Помага ли ви?"

Драган Муртов:
"Еми!"

"За колко време стига?"

Драган Муртов:
"За две седмици, три."

Взимам отдавна. Стигат за колко стигат, нали взимаме и пенсия.

За раздаването на помощите от останалите общини в областта е изготвен график като хранителните продукти вече са транспортирани до населените места.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново липса на инсулин в област Бургас
Отново липса на инсулин в област Бургас
Директорът на Пирогов е освободен от поста си
Директорът на "Пирогов" е освободен от поста си