30 кубика конфискувани дърва ще се раздават на нуждаещи се в Стралджа. Инициативата е на общината, а хората, които ще получат помощта са социално слаби и самотно живеещи. Дървата са иззети при установяване на незаконна сеч.

Стралджа

Първа дърва за огрев от общината получи Николинка Тенева.

Николинка Тенева: Много съм доволна и много благодаря на ръководството на общината, на кмета, че се отзоваха на моите искания. Млада съм, но не съм добре, скоро съм оперирана. Печката ми гори денонощно, дървата са на привършване.

Дървата са иззети от жители на Стралджа, които нерегламентирано изсичат горите. От общината ги събирали, докато количеството на дървата не станало голямо. В региона пък преди отоплителния сезон имало недостиг на дърва и много хора не са успели да си набавят необходимото количество за зимата.

Атанас Киров, кмет на община Стралджа: Всички говорим за добри дела, но на думи само и в един момент решихме да го приложим на дело. Всички тези дърва, които конфискувахме от нарушителите решихме да ги раздадем на хора, проверявайки списъците, които са самотни, живеят бедно и по някакъв начин да им помогнем.

От общината се надяват скоро незаконната сеч да бъде преустановена и вече търсят други варианти да помагат на нуждаещите се. От конфискувани дърва ще се възползват над 20 нуждаещи се от Стралджа.