НОВИНИ

Раздадоха театралните награди "Аскеер"

В Театър "Българска армия” за 26-и път Фондация "Академия Аскеер" връчи своите национални награди за постижения в театралното изкуство през изтеклия сезон.

раздадоха театралните награди аскеер
bnt avatar logo
от БНТ
21:39, 24.05.2016
Чете се за: 00:42 мин.
Още

"Аскеер" в категория "Изгряваща звезда" получи Александър Хаджиангелов за ролята на Пилето в „Пилето" по романа на Уилям Уортън, пиесата на Наоми Уолъс и филма на Алън Паркър, сценична версия и постановка Васил Дуев, Младежки театър „Николай Бинев"

;

За "Поддържаща мъжка роля" призът взе Йосиф Шамли за ролята на Цера в „Ничия земя" по филмовия сценарий на Данис Танович, сценична адаптация и постановка Стоян Радев, Народен театър „Иван Вазов"

;

В категорията "Поддържаща женска роля" се присъди на Василена Атанасова за ролята на Натали Валтер в "Бел Ами" от Юрий Дачев, по Ги дьо Мопасан, постановка Бина Харалампиева, Малък градски театър "Зад канала"

;

По време на раздаването на наградите, бе отдадена почит и на напусналите този свят актьори, които са оставили следа в културната история на страната ни. Сред тях са Мария Русалиева, Васил Попов, Найчо Петров и Илия Добрев.

Минута мълчание бе запазена и за големия джаз - изпълнител Васил Пармаков, който почина на 21 май. Той си отиде само на 55 години, избрал смъртта пред унижението и мизерията.

Публиката в театър Българска армия аплодира на крака дълго време великите българи.

Наградата за цялостен принос към театъра е за обичания от поколения зрители актьор Борис Луканов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
24 май празнуваха по традиция и в Босилеград
24 май празнуваха по традиция и в Босилеград
Почина и второто близначе, паднало от 8-ия етаж във Варна
Почина и второто близначе, паднало от 8-ия етаж във Варна