НОВИНИ

Разделихме се с телевизионната легенда Никола Филипов

Близки, приятели и колеги се простиха днес с легендарния телевизионен водещ Никола Филипов, познат като Чичко Филипов. Емблематичното лице на БНТ си отиде на 86 години. Ще го запомним като първия телевизионен говорител, прочел първите новини по БНТ през 1959 година. За децата ще си остане Чичко Филипов заради участието си в детската поредица "Педя човек, лакът брада".

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
18:35, 20.05.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Всяко време си има своите герои. Никола Филипов, Чичко Филипов, е от имената, заради които се раждат епохи. Учител на по-младите, готов винаги да подаде ръка, с невероятна харизма на екрана.

Мария Янакиева - говорител: Никола Филипов е едно явление при нас като говорител, като създател на новините. Беше безупречен, и като колега и като професионалист, много, много ми е мъчно.
Лиляна Филипова - бивша съпруга на Никола Филипов: Може да дойде някой гениален говорител, но Кольо ще бъде първият, това никой не може да му го отнеме.

Той отдава на БНТ 32 години.

Нушка Григорова - режисьор: Много го обичахме това е знаково име за България.
Петър Вучков - телевизионен водещ: Той беше професионалист номер едно.
Боян Кривошиев - оператор: Един от ярките гласове, създал и всички следващи.

Никола Филипов казваше, че за да работиш в телевизията, трябва да я обичаш, но най-вече да обичаш зрителите си. Именно заради това той ще остане в спомените на всички поколения, израснали с образа му на екрана.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фестивал на българското кино в Рим
Фестивал на българското кино в Рим
Архимандрит Дионисий за БНТ: Имам какво да кажа за Синода, но не сега
Архимандрит Дионисий за БНТ: Имам какво да кажа за Синода, но не сега