В Галиче хората днес протестираха с искане за по-строго наказание за убиеца на 18-годишната Андреа. По закон задържаният за убийството непълнолетен младеж може да получи до 12 години затвор. Остава засилено полицейското присъствие в селото.

Ситуацията в Галиче е спокойна, въпреки засиленото полицейско присъствие.

Заподозреният за убийството на Андреа младеж откраднал 250 лв. от портмонето на 18-годишното момиче. В деня след убийството хладнокръвно похарчил част от парите в местен магазин.

Магазинер: Той си купи маратонки, колонка и едни ръкавички. В първия момент нищо - извади парички тука и си плати, обаче беше много неспокоен. Непрекъснато излизаше през вратата. Каза, че щял да ходи в града и да не го оставят тези, които ще го карат. И за момент не съм си помислила, че може да бъде такъв човек. Извади парички тук и без да го питам, което после някак си ме озадачи, каза, че е бил в София - шпакловал, боядисвал апартамент и си е изкарал 250 лева.
Бащата на Андреа от Галиче: Искам доживотна присъда без право на замяна

Бащата на Андреа от Галиче: Искам доживотна присъда без право на замяна

По-строги мерки за сигурност ще бъдат предприемани в Галиче след убийството на 18-годишната Андреа. Докато това се случи обаче хората в селото настояв...

Сред протестиращите бе и бащата на Андреа, който живее в чужбина, но се прибра за погребението на своята дъщеря.

Асен Руменов, баща на Андреа: Моето дете беше ангелче. Наистина, в буквалния смисъл беше ангелче. Никому не е направила нищо лошо. Много ме слушаше. Тя ми се обаждаше в Англия да отиде на дискотека или да отиде с приятелката ѝ и дали може да отиде. Когато бях във България, ме е питала винаги кога ще излезе и аз ѝ казвам кога се прибира.
Мечтаеше да се събере с приятелчето си. Искаше да си направи, и аз ѝ обещах да си направи най-хубавия бал.

От Галиче тръгва подписка, в която се настоява за по-строги наказания за извършителите на подобни тежки престъпления.

Остава засилено полицейското присъствие в Галиче

Остава засилено полицейското присъствие в Галиче

Остава засилено полицейското присъствие в Галиче, заради жестокото престъпление, при което едно 18-годишно момиче беше убито. По закон задържаният за...