Разкриха две нелегални мобилни станции за зареждане с гориво без документи. Съоръженията са били в два микробуса, паркирани в кв. „Младост“.

София

Служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ към митница Столична разкриха и два гаража, превърнати в складове за нелегални горива.

Иззети са общо 9500 литра петролни продукти с мирис на дизелово гориво. Митническите инспектори извършват проверка на двата микробуса, паркирани в близост един до друг вчера. В товарния отсек на единия микробус са установени 2 PVC куба, всеки с вместимост по 1000 литра, съдържащи петролен продукт. В товарното помещение на втория е установен идентичен PVC куб, съдържащ също течност с мирис на петролен продукт.

Към съдовете за съхранение са монтирани и пистолети с брояч, позволяващи зареждането на автомобилни резервоари, съобщиха от Агенция "Митници".

В хода на проверката са установени следи от автомобилни гуми, по които е имало разлято гориво. Същите водели към 2 гаражни клетки. В шофьора на микробуса са открити ключове, чрез които са отворени вратите към гаражните клетки. В едната клетка митническите инспектори установяват 6 броя 1000-литрови PVC куба, пълни с нефтопродукти. Във втората клетка е установен само един PVC куб, съдържащ около 500 л от същата течност.

От задържаните горива са взети проби за лабораторен анализ. До приключване на проверката не са представени документи, които удостоверяват заплащането, начисляването или обезпечаването на акциза.