НОВИНИ

Разкриха група за отвличания в Бургас

30-годишен бургазлия е бил отвлечен, измъчван и насилван три дни в Сливен. Насилниците са се опитали да източат банковите му сметки. Днес сливенския районен съд остави за постоянно в ареста похитителите, мъж и жена. Третият участник в престъплението е задържан, но все още се събират данни за съпричастността му към деянието.

bnt avatar logo
от Румяна Стефанова
20:56, 14.09.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Пострадалият мъж е международен шофьор и в началото на годината се запознал в интернет с млада жена. Превеждал ѝ пари. На 8 септември ѝ отишъл на гости в Сливен, обаче бързо се скарали за нещо и в този момента в къщата нахлули двама маскирани мъже. Те го завързали със свински опашки и облепили устата му с тиксо.

След това започнали да го бият. издевателствата продължили 3 дни.

Любомир Петров, Апелативен прокурор: Взимат му двете банкови карти, принуждават го да им каже кодовите и се опитват по метода на он лайн банкиране да приведат суми от неговата сметка в тяхната. За късмет не успяват, като накрая взимат двете карти, двата мобилни телефона и сумата, която той имал в себе си - 200 лева.
;

Насилниците поставили маска на главата на изтезавания, качили го в автомобила, с който дошъл в Сливен и го зарязали в местност извън града. По - късно той сигнализирал в полицията. Диана Кунчева от Сливен, която подмамила международния шофьор, и съучастникът ѝ били задържани.

старши комисар Димитър Величков, Директор на ОДМВР-Сливен: Диана. 30 годишна, добре позната на сливенската полиция. Лице което употребява наркотични вещества. Другият извършител е също криминално проявен, познат също много добре на полицията в Сливен. Лежал е в затвора, регистриран е за кражби, за грабеж и за наркотици, разпространение на наркотици. В условията на условна присъда извършва друго престъпление.

Ако се докаже вината им, за извършеното деяние се предвижда лишаване от свобода до 12 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Искат площадът около храм-паметника Александър Невски да бъде пешеходна зона
Искат площадът около храм-паметника "Александър Невски" да бъде пешеходна зона
Германският вътрешен министър: Без България и Румъния в Шенген в скоро време
Германският вътрешен министър: Без България и Румъния в Шенген в скоро време