НОВИНИ

Разкриха измамнички, присвоили над 200 000 лв.

След упорито разследване служители на отдел „Икономическа полиция” в ОД МВР – Варна, съвместно с колегите им от РУ - Провадия, са задържали 33 - годишна жена от Дългопол и 54 - годишната жена от село Житница.

разкриха измамнички присвоили 200 000
bnt avatar logo
от БНТ
12:18, 07.03.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Според събраните до момента данни, от началото на 2015 г. до момента, двете жени са успели да измамят повече от двадесет жители на Провадия, Дългопол и Житница общо с над 200 хил. лв. Схемата, по която действали била следната. В началото двете успявали да убедят жертвите си да им заемат малки суми пари с обещанието да им ги върнат в срок и с лихва. След време започвало искането за по-големи суми, а предлогът бил, че уреждат голям банков кредит, от който ще се издължат на заемодателите си.

Веднъж влезли в схемата, жертвите се принуждавали многократно да дават нови и все по-големи суми с надеждата, че по този начин ще могат да си върнат своето. Стигало се до там, че част от тях продавали имоти и вземали заеми от техни близки, познати и банкови институции, които давали на двете жени отново за да получат парите си.

В хода на проведеното разследване криминалистите са извършили претърсвания на три адреса, ползвани от двете жени. Открити и иззети са множество банкови документи, записки, заложни билети, компютърни конфигурации, СИМ карти и мобилни телефони, имащи отношение към извършените престъпления.

По случая е образувано досъдебно производство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Установени са нарушения в рудник „Ораново” след инцидент с миньор
Установени са нарушения в рудник „Ораново” след инцидент с миньор
Стоянка Мутафова прегледана в болница
Стоянка Мутафова прегледана в болница