НОВИНИ

Разкриха обира на инкасо автомобила в мола

Полицията разкри обира на инкасо автомобила, станал в края на януари тази година в подземен гараж на столичен мол. Задържани са трима души. Основният организатор е бил самият шофьор на инкасото, каза специално за БНТ градския прокурор на София Емилия Русинова. При обиските част от откраднатите пари били намерени в апартамента на неговата приятелка. Тогава от колата бяха откраднати около 360 000 лева.

Явор Симов
от Явор Симов
19:23, 04.07.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Според разследващите мозъкът на грабежа е шофьора на инкасото. Когато той бил на смяна изчакал колегата си да слезе от автомобила и да влезе в търговския обект, пред който били спрели. Тогава при него се качил съучастникът му, негов приятел. Заедно скрили наблизо бронирания автомобил. Шофьорът на инкасото предварително бил приготвил тиксо, с което му е била залепена устата.

Предоставил е на своя приятел и собствените си белезници, за да бъде вързан с тях. Задържаните обаче не успели да вземат всичките пари. В инкасото остават повече от 400 000 лева.

Емилия Русинова - градски прокурор на София: Това е станало, защото сакът, който са си били приготвили предварително, за да бъдат взети паричните средства, се оказал малък за цялата сума.

След грабежа извършителят предава парите на съпругата на шофьора, която го чакала в друга кола наблизо срещу определено възнаграждение.

Емилия Русинова - градски прокурор на София: Интересен е фактът, че е намерено писмо, в което е написано от този човек, в което той прави самопризнания, че е извършил това деяние.

Групата е задържана за 72 часа и предстои прокуратурата да поиска постоянния им арест.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дариткова: Превенцията на насилието не се случва само със законодателни мерки
Дариткова: Превенцията на насилието не се случва само със законодателни мерки
Празник на пловдивския гарнизон
Празник на пловдивския гарнизон