НОВИНИ

Разкриха програмата на филмовия фестивал в Торонто

Организаторите на международния филмов фестивал в Торонто официално обявиха голяма част от премиерните заглавия към десетдневната програма на 41-вото му издание. Събитието тази година ще се проведе между 8-ми и 18-ти септември.

Георги Петров
от Георги Петров
08:08, 27.07.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света
разкриха програмата филмовия фестивал торонто

Фестивалът в големия канадски град се превърна в място за премиери на много от печелившите филми през сезона на наградите в Холивуд, който традиционно се провежда в края на календарната и началото на следващата година. Спечелилите награди "Оскар" за най-добър филм ленти като "12 години робство", "Речта на краля" и тазгодишният победител "Спотлайт" набраха инерция в критическите среди именно с премиерни прожекции на фестивала в Торонто.

Програмата на тазгодишното издание съдържа множество очаквани заглавия като трилъра "Сноудън" на режисьора Оливър Стоун, спортната драма "Кърви за това" за живота на боксьора Вини Пасиенса и музикалната драма "Ла Ла Ленд" с популярните суперзвезди Райън Гослинг и Ема Стоун, които лично ще изпълняват песните във филма.

Голям интерес от страна на експерти и фенове провокира и лентата, с която ще се открие 41-вото издание на фестивала - римейка на класическия уестърн "Великолепната седморка" под режисурата на Антоан Фукуа. Ролите във филма ще играят Дензъл Уошингтън, Итън Хоук, Крис Прат, Винсънт Д'Онофрио и още редица известни имена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йордан Господинов: Рибарите не са виновни за смъртта на делфините
Йордан Господинов: Рибарите не са виновни за смъртта на делфините
Ер Франс започна едноседмична стачка
"Ер Франс" започна едноседмична стачка