НОВИНИ

Разкриха схема за укриване на данъци в Пловдив

ДАНС и Икономическа полиция разкриха схема за укриване на данъци и пране на пари след разследване на търговия с контрабандни горива. Първоначално задържани при акцията са били 10 души, засега в ареста остават двама. При проверки в четири бензиностанции в Пловдивска и Хасковска област са открити 100 000 литра горива без доказан произход. При разследването е открита валута на стойност над 1 милион и 900 хиляди лева, съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Златин Бояджиев
18:24, 17.11.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Проверките установили, че на всяка една от бензиностанциите, колонките за гориво не са свързани към Националната агенция по приходите. Три от бензиностанциите се намират в Харманли и на територията на ГКПП "Капитан Андреево". Другата е в зоната на Митническия терминал на митница Пловдив, където бяха изненадани от появата на нашата камера.

Йонко Йовчев: Има бензиностанция, която продава нелегални горива? Сега го научавам. Бензиностанцията не е наша. Те са наши наематели.

Бензиностанцията в Пловдив е наета от арестувания бизнесмен Емил Власов, който представлявал фирмата „Автоленд". Разследващите са извършили претърсвания и в къщи в Бургас и Пловдив, където са открити недекларирани 750 000 евро и 400 000 лева. Разпитани са 20 свидетели, а за срок от 24 часа са били задържани 10 души.

Галина Андреева-Минчева - Окръжна прокуратура-Пловдив: В хода на разследването са открити заровени в земята цистерни, които са били укривани при регулярни проверки. Също така, на място на зареждането са заварени тежкотоварни автомобили, зареждащи бензиностанции в тъмната част на денонощието.

От прокуратурата ще повдигнат обвинения за укриване на ДДС в особено големи размери на бизнесмена Емил Власов от Пловдив, който използвал и подставени лица, за да продава горивата. Утре предстои да бъде поискана мярка задържане под стража на Власов и негова близка, обвинена, че е изпирала парите от незаконната дейност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Галерия Портрет отваря врати с дърворезбите на Симеон Шопов
Галерия "Портрет" отваря врати с дърворезбите на Симеон Шопов
Зоран Заев: Македония и България ще подпишат 10 нови договора
Зоран Заев: Македония и България ще подпишат 10 нови договора