НОВИНИ

Разкриха убиеца на журналистката Виктория Маринова

21-годишният Северин Красимиров от Русе е задържан за убийството на журналистката Виктория Маринова. Новината беше обявена на извънреден брифинг в Министерския съвет от вътрешния министър Младен Маринов. Красимиров е задържан късно снощи в Германия от местната полиция. Според разследващите, на този етап не може да се говори за предварително планиране на жестокото убийство.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева Тихомир Игнатов
12:05, 10.10.2018
6260
Чете се за: 01:29 мин.
У нас

Според вътрешния министър събарните веществени доказателства категорично съзвързват 21-годишния Северин Красимиров с убийството на Виктория. Задържаният в Германия е напуснал страната ден след трагедията - на 7 октомври в 14 часа и 2 минути през граничния пункт Дунав мост. Преди да бъде арестуван е сменил няколко адреса на терироторията на три федерални провинции в Германия.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Част от ДНК експертизите са готови, които дават информация за наличие на ДНК материал по дрехите, с които е бил извършителят, както от жертвата така и негов ДНК материал, както и негов ДНК материал върху трупа на жертвата.

Задържаният е боксьор, а адресът, който е обитавал, е близо до мястото на престъплението. През 2007 г. Северин е регистриран в полицията за кражба на цветни метали. Според разследващите преди убийството той е употребил голямо количество алкохол.

;

От прокуратурата определиха уврежданията по тялото на Виктория като изключително брутални и тежки. Доказателствата на този етап сочат, че нападението е било с цел сексуално посегателство.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Малко преди жертвата, е тичала друга жена, после се е върнала. Жертвата е продължила малко по-далеч отколкото обикновено. Това ни кара да мислим, че това е абсолютно случайно деяние, изчаквайки възможност на даденото място.
Сотир Цацаров, главен прокурор: На този етап ние не можем да твърдим, че убийството е свързано с професионалната й дейност, но пак казвам задържането на извършителя в никакъв случай не означава преустановяване на работата по всички възможни версии.
;

Премиерът Бойко Борисов се оплака от медийния натиск, на който са били подложени държавните органи въпреки неговия призив от неделя да се изчака няколко дни преди публикуването на данни около разследването, за да не се провали работата на полицията.

Бойко Борисов, министър-председател: Българи направиха така през тези няколко дни за България да се говори като за Малта и Словакия. Да си очернят държавата по най-бруталния начин. В рамките на три дни прочетох чудовищни неща за България и нито едно вярно. Разни червени и сини политици се скъсаха да пращат мейли и да ходят да обясняват в Брюксел и в САЩ какво се случи в България.

Премиерът коментира и реакцията в социалните мрежи на някои еврочиновници от Брюксел.

Бойко Борисов, министър-председател: Те ни разсипаха от туитъри и аз тук много ще си променя за Шпицен кандидата мнението. Много внимателно съм ги чел всичките. Ще имаме сериозен разговор в ЕНП като отида там.

На Северин Красимиров са повдигнати задочно две обвинения - за изнасилване и умишлено убийство, извършено по особено жесток и мъчителен начин. Ако бъде признат за виновен, той може да получи доживотен затвор без право на замяна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бившият съпруг на Виктория благодари за оказаната подкрепа
Бившият съпруг на Виктория благодари за оказаната подкрепа
Борисов на среща с посланиците у нас по повод убийството на Виктория Маринова
Борисов на среща с посланиците у нас по повод убийството на Виктория Маринова