НОВИНИ

Разкриха убийство заради кражба на царевица

Полицията в Пазарджик разкри извършителите на жестоко убийство. След двумесечна работа по случая с безследно изчезналия Йордан Асенов от село Братаница днес бяха задържани извършителите на престъплението. Предстои да им бъде повдигнато обвинение – съобщиха от Окръжната прокуратура в Пазарджик.

bnt avatar logo
от Димитър Димитров
21:00, 05.02.2016
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

На 6 декември миналата година Йордан Асенов, заедно с двете си деца влязъл в частни ниви, за да обере царевицата, която собствениците им оставили на полето. Докато прибирали чувалите, двама от задържаните пристигнали с кола. Единия бил собственикът на имота - Васил Спасов, син на кмета на селото. Те започнали да бият Асенов, а след това го отвлекли в съседното село Ляхово. Там го затворили в клетка.

"След като получихме сигнала, че господинът е изчезнал, направено е претърсване на дома на кмета на село Братаница, на място се установи, че има пистолет, който е със затрити номера", разказа старши комисар Йордан Рогачев - директор на ОДМВР–Пазарджик.

Два месеца полицията търси тялото на 44-годишния мъж от Братаница. Едва вчера трупът на Йордан Асенов е намерен в напоителен канал от разследващите.

"В интерес на истината бяха се ориентирали още в края на миналата година, че става въпрос за убийство, но правилата са такива, че няма труп - няма убийство", обясни Главният секретар на МВР Георги Костов.

Разследващите са установили, че жертвата има три рани в главата. Извършителите на убийството са трима, единият от които е задържан с мярка за неотклонение "задържане под стража", а другите двама в момента се привличат като обвиняеми.

"Бяха разпитани доста свидетели, включително и скрит свидетел. Извършителите са разкрити. Предстои взимане на мярка "задържане под стража за 72 часа" за довеждане пред съдия за постоянна мярка", поясни Васил Малинов – окръжен прокурор на Пазарджик.

Обвинението на прокуратурата към извършителите ще бъде за умишлено убийство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиера на „Ян Бибиян” в Русенския куклен театър
Премиера на „Ян Бибиян” в Русенския куклен театър
Следим в Интернет движението на автобусите
Следим в Интернет движението на автобусите