МВР показа разкритата оранжерия за отглеждане и производство на марихуана при специализирана полицейска операция. Вижте я във видеото.

Откриха оранжерия за марихуана в Бояна и Бистрица. Двама са задържани (СНИМКИ)

Откриха оранжерия за марихуана в Бояна и Бистрица. Двама са задържани (СНИМКИ)

Двама души са задържани при мащабна акция на СДВР срещу наркоразпространението в кварталите Бояна и Бистрица. Това предаде репортерът на "По света и у...

В хода на операцията са извършени претърсвания и изземвания на два адреса - в село Бистрица и столичния кв. Бояна. На първия са открити и иззети шест малки дози.

На всеки етаж от триетажна къща в кв. Бояна, включително и в мазето, са били създадени условия за отглеждане на марихуна, като са обособени оранжерии с монтирани таймери, въздуховоди, климатици, торове и други течности за обогатяване.

Иззети са един чувал готова за продажба марихуана, един чувал със суха тревиста маса, общо 268 броя саксии с растения от типа на конопа /марихуана/, които съставляват пет чувала мокра листна маса.

За 24 часа е задържано едно лице по Закона за МВР. Към момента са разпитани лица, имащи отношение към случая. Предстоят процесуално-следствени действия.