НОВИНИ

Различни реакции сред Обединените патриоти за оставките на тримата министри

Разнобой сред патриотите по повод оставките. Председателят на Парламентарната група „Обединени патриоти" Волен Сидеров коментира пред БНТ, че няма основание за претенции от тяхна страна за това, че премиерът Борисов е решил да има промени в правителството, без да се е провел коалиционен съвет. От ВМРО и НФСБ обявиха, че са изненадани. Вицепремиерът Валери Симеонов коментира, че това е нарушение на политическото споразумение на патриотите с ГЕРБ.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев В. Григоров
18:03, 31.08.2018
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Смяната на министрите със сигурност отговаря на обществените нагласи и ходът на премиера е правилен, коментира председателят на Парламентарната група "Обединени патриоти" и лидер на "Атака" Волен Сидеров.

Волен Сидеров - председател на ПГ "Обединени патриоти", Атака: Аз не виждам никакви основания за претенции, да казваме "Защо, г-н премиер, сменяте този министър?" Той има правото да ги сменя така, както ги е предложил първоначално, тогава нямаше коалиционен съвет. Въобще аз съм на мнение, че министър-председателят определя екипа си, с който работи. Също така - отговорността политическата се поема с оставки. В случая имаме много сериозно обществено напрежение след тая ужасна трагедия. При премиера има комбинация и стиковка на цялата информация и той е преценил в момента, че тези трима министри трябва да бъдат сменени.
;

От ВМРО не са доволни, че нито с тях, нито с някой от останалите коалиционни партньори в "Обединени патриоти" е имало предварителни консултации за оставки на министрите.

Искрен Веселинов - зам.-председател на ПГ "Обединени патриоти", ВМРО: Притесняваме се обаче с този бърз политически ход, който цели очевидно да се намали общественото напрежение, да не остане недовършено разкриването на истински отговорните лица. И в това отношение първо бихме искали спешна с ръководството на ГЕРБ, спешен коалиционен съвет, на който да ни бъдат представени мотивите, разбира се, за тези оставки.
;

Най-остро на оставките на тримата министри реагира вицепремиерът Валери Симеонов. В разпространено становище на оглавяваната от Симеонов партия НФСБ пише, че това е: „като при еднолично управление и не може да задоволи нашите коалиционни отношения.“

Утре Симеонов свиква Национален изпълнителен съвет на НФСБ, за да реши дали ще продължи да участва в управлението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Специализираната прокуратура влезе в хотелите Маринела и Марица
Специализираната прокуратура влезе в хотелите "Маринела" и "Марица"
Министрите Радев, Нанков и Московски с оставки заради катастрофата край Своге
Министрите Радев, Нанков и Московски с оставки заради катастрофата край Своге