Различно е лятото за 20 младежи и девойки от Варна, които се включиха в едноименен проект на Клуб „Приятели на морето“. Три месеца те се обучават, за да станат любители – водолази и да практикуват спортно гмуркане.

Варна

След малко скучната и дълга, но много важна теоретична част курсистите се готвят за първото си водолазно спускане. Търпеливо изслушват указанията и приготвят екипировката.

Дарина Иванова - Клуб „ Приятели на морето“: "Те до този момент са били на море, но само с гмуркачески комплект, но сега за първи път ще слагат истинското си водолазно оборудване. виждам, че с нетърпение очакват, но какъв ще бъде резултатът ще видим" .

За тези млади хора това лято е различно. Научили за възможността да се запишат в курса от свои приятели. Сторили го и сега са изпълнени с очаквания.

Иванина Димитрова: "Няма нещо, което не би ми било интересно,мисля че и тук така ще бъде....доста места и доста ситуации, които искам да видя..."
Антон Тодоров: "Записах се на курса, защото обичам водата, обичам да се гмуркам и да гледам какво има под повърхността на водата. Не мисля,че е лесно, но чувствам се подготвен."

Идва моментът курсистите да се разделят на групи и да следват инструктора. Обучението на младежите ще приключи през септември. Тези, които се представят успешно ще получат сертификат за водолази любители.