НОВИНИ

Различният Пьонгчанг през очите на пратениците на БНТ

Колегите от спортната редакция на БНТ Валерия Видева и Стефан Георгиев също се завърнаха от Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг, които Ви направиха свидетели на емоциите и анализите на спортисти и специалисти след победи и загуби, а БНТ остана вярна на зрителите си и излъчи Зимните игри.

bnt avatar logo
от БНТ
11:01, 02.03.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Те споделиха, че и емоциите, и студът са били в повече с температурите от -15, усещащи се като 30 и вятър, достигащ до 70 км./ч.

Валерия Видева, журналист: Единственото, което можеше да направи впечатление в Пьонгчанг, беше стадионът, който беше приготвен само за церемония по откриване и закриване. Всичко друго беше разположено на друго място в Крайбрежния кангнам и в курорта Алпензия. Самият Пьонгчанг е малко китно градче, в което не се случва нищо интересно, освен самата Олимпиада, което беше достатъчно. Често срещахме роботи, високите технологии са на ниво, на което трудно можехме да си представим. Категорично не знаехме какво ядем. Не можем да кажем, че сме опитали традиционната корейска храна, защото нямахме възможност. Опитахме популярното "кимчи". Почти всички храни бяха със захар и леко пикантни.
Стефан Георгиев, журналист: Това,което ме трогна, беше изключителното възпитание на корейците. Трогна ме и изключителната им отзивчивост - организатори, обикновени хора. Много рядко се намираше някой, който да говори английски, но, въпреки това винаги се опитваха да ни помогнат, както могат, което е похвално.

И двамата споделиха, че най-много са впечатлени от чехкинята Естер Ледецка, която спечели златен медал както в сноуборда, така и в алпийските ски и оцениха българското представянето като достойно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Белгия ще бъде сред най-засегнатите държави в ЕС от Брекзит
Белгия ще бъде сред най-засегнатите държави в ЕС от Брекзит
Цачева заяви, че не може да вдигне заплатите на служителите на затвори
Цачева заяви, че не може да вдигне заплатите на служителите на затвори