НОВИНИ

Разлика от 4 процента между двете най-големи политически сили в полза на ГЕРБ

Разлика от 4 процента между двете най-големи политически сили в полза на ГЕРБ, ако парламентарните избори бяха днес. Това показва проучване на социологическата агенция „Маркет линкс“.

Цанка Николова
от Цанка Николова
20:30, 28.10.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Ако гласуваме за парламент днес, ГЕРБ отново ще бъде първа политическа сила, като може да разчита на близо 21% от гласоподавателите. Всеки трети има положително отношение към партията. БСП получава вота на малко над 17% от избирателите. Обединените патриоти са малко над 4-процентната бариера. Под прага остават ВОЛЯ и ДПС, следвани от Да, България.

;

Най-голямо доверие хората имат в президентската институция. Следват Армията, Българската православна църква и Полицията. Правителството и съдебната система се нареждат съответно на 4-то и 5-то място. От проучването става ясно, че доверието в българските институции постепенно намалява, а най-ниска степен на доверие има Народното събрание.

;

Близо две трети от българските граждани имат ниска оценка за развитието на страната. Удовлетворените от текущото състояние са под 30% от всички имащи право на глас. Премиерът е с по-висок личен рейтинг, в сравнение с оглавяваното коалиционно правителство между ГЕРБ и Обединени патриоти. Проучването показва, че към момента правителството демонстрира политическа стабилност, а предвид предстоящото председателство на ЕС, в следващите шест месеца предсрочен вот не се очаква.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жителите на Панчарево блокираха Самоковско шосе заради честото спиране на тока
Жителите на Панчарево блокираха Самоковско шосе заради честото спиране на тока
Проблеми с мръсната вода в хижите на Рила
Проблеми с мръсната вода в хижите на Рила