НОВИНИ

Разлог се подготвя за международния кукерски карнавал "Старчевата"

Разлог се подготвя за седмия международен кукерски карнавал "Старчевата" на 14 януари, съобщи пресцентърът на общината. В района наричат кукерите "чауши" и "старци", така се е родило и наменованието "Старчевата" на вече традиционния карнавал, припомниха от община Разлог, която организира кукерския празник под патронажа на кмета Красимир Герчев.

bnt avatar logo
от БТА
22:17, 05.01.2017
Чете се за: 00:27 мин.
Още
Разлог се подготвя за международния кукерски карнавал Старчевата

Подготовката за неговото седмо издание е била обсъдена на работна среща, на която са били уточнени и всички детайли около организацията и протичането на маскарада.

На 14 януари според предварителните заявки ще дефилират над 20 групи с близо 1500 участници от страната и чужбина, всички с отличия от различни национални и международни конкурси. Четири ще бъдат групите от Република Македония.

Фестивалът "Старчевата 2017" ще има конкурсен характер, допълниха от община Разлог. Представянето на участниците в различните конкурсни категории ще се оценява от професионално жури.

Очакват се и гости от Федерацията на европейските карнавални градове, на която Разлог е член от 1996 година.

Празникът на 14 януари ще започне в 10.00 часа. Шествието с официалните гости ще тръгне от народно читалище "15.09.1903-1909" и ще продължи до централния площад в Разлог, където ще дефилират след това всички участници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йордания предупреди Тръмп да не премества американското посолството в Израел
Йордания предупреди Тръмп да не премества американското посолството в Израел
САЩ са ликвидирали над 20 души от Ал Каида в сирийската провинция Идлиб
САЩ са ликвидирали над 20 души от "Ал Каида" в сирийската провинция Идлиб