По време на гласуването на държавния бюджет депутатите ще обсъдят партийните субсидии за следващата година. От ГЕРБ държат те да останат ниски - 1 лев на получен глас. От БСП искат тяхното увеличаване на 8 лева. ДПС заподозряха тайна уговорка между левицата и управляващите. Финансовият министър Владислав Горанов и лидерът на БСП Корнилия Нинова отрекоха.

Мустафа Карадайъ - лидер на ПГ ДПС: Като дойде гласуването на член 64 от закона за държавния бюджет, ще лъсне задкулисната договорка на ГЕРБ и БСП, които ощетявайки малките политически партии нанасят поредния удар по демокрацията и плурализма в страната.
Владислав Горанов - министър на финансите: Не ми е известна такава договорка, това, което коментирах преди малко пред ваши колеги, нека да мине гласуването, да видим дали тези подозрения на г-н Карадайъ ще се материализират. Нашата позиция остава непроменена.
Корнелия Нинова - лидер на ПГ БСП: Това е лъжа. Интересно ми е защо го правят от ДПС, след като осъзнато го правят и знаят, сигурна съм, че знаят, че нито съм се срещала, нито съм говорила по телефона, нито съм договаряла с г-н Борисов такова нещо.