Размяна на шпиони на руско-литовската граница. До освобождаването на осъдените се стигна след дълги преговори между Русия, Литва и Норвегия. Тази сутрин литовският президент помилва двама руснаци, осъдени за шпионаж. В замяна, Москва освободи двама литовци и норвежец, които излежаваха присъди в Русия.

Почти в стила на Студената война, шпионите били разменени на един от пропускателните пунктове на границата между Русия и Литва.

Дариус Йонискис, директор на Държавната служба за сигурност, Литва: Международната операция беше добре планирана и изпълнена от опитни разузнавачи.

За размяната Литва внесе промени в Наказателния си кодекс. Двамата руски агенти излежаваха 10 години за опит за вербуване на човек от базата за Въздушно патрулиране по линия на НАТО и на висши литовски служители.

Даиниус Гайзаускас, председател на парламентарната комисия за Национална сигурност и отбраната, Литва: Това е първият случай в историята на Литва. С помилването, което направи нашият президент, беше дадена зелена светлина за размяната.

Освободените литовци излежаваха съответно 12 и 13 години - за опит за закупуване на секретни сведения от руски гражданин и продажба на чувствителна информация от Калининград.

Йонас Витаутас Зукас, съветник по националната сигурност на президента на Литва: Държавата трябва да защитава гражданите си.

Норвегия си върна от Русия Фроде Берг. През 2017-та бившият норвежки граничар беше обвинен, че е събирал секретна информация за руските ядрени подводници и осъден на 14 години.

С края на Студената война - Глинике, мостът на шпионите в Берлин изгуби ролята си. Последната голяма размяна се състоя през 2010 г. на летището във Виена. Тогава САЩ върнаха на Русия 10 разузнавачи, в замяна получиха четирима свои агенти.