Добрата координация с германските власти при задържането на Северин Красимиров не е следствие от медиен натиск за бързото разкриване на случая, а е създавана с години при много съвместни операции. Това коментира в Сутрешния блок на БНТ председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Лидерът на Патриотите в парламента Волен Сидеров пък посочи, че на коалиционен съвет ще поиска реформи в МВР и че има свой кандидат за главен секретар и вътрешен министър.

Разминаване в позициите за работата на МВР пролича и днес в управляващата коалиция. ГЕРБ изтъкнаха добрата координация в разкриването на убийството. И свързаха атаките към България с действия на политически сили, които се стремят към властта.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: От всичко това, което се случи в рамките на 48 часа, се показа едно професионално хибридно атакуване на страната ни. Службите работят много професионално. Самият факт, че само за часове беше локализирано лицето и беше задържано при специализирана операция на германското министерство показва, че подходът е бил правилен.

Вицепремиерът Валери Симеонов пък отправи критики към германските служби, че са им трябвали часове да задържат Северин Красимиров.

Валери Симеонов, вицепремиер: Мобилизираха всички части да съберат кураж да влязат там, където от България дистанционно, не знам дали знаете, им се указваше - в този вход е, на този етаж е, ей така е облечен. Това е Германия, от която се учим. А големите им притеснения за влизането в този четириетажен блок беше, че там бил населен с папуаси, това разбирайте от всякакви етноси хора.

Лидерът на Патриотите в парламента постави свои въпроси за действията на МВР около убийството. И посочи, че на Коалиционен съвет ще поиска реорганизация и реформи в МВР.

Волен Сидеров, председател на ПГ на Обединени патриоти: Не знам да има някой щастлив и доволен от работата на МВР. Трябва много сериозни организационни промени да се направят. Имам кандидат и за главен секретар и за министър, но за да се случи това, трябва да има съгласието и на партия ГЕРБ и на коалиционните партньори.

Според Сидеров, Светлозар Лазаров има качества да стане главен секретар на МВР. Според Цветан Цветанов би било абсурдно той да се върне на този пост.