НОВИНИ

Разногласни коментари в коалицията след разкриването на тежкото убийство в Русе

Добрата координация с германските власти при задържането на Северин Красимиров не е следствие от медиен натиск за бързото разкриване на случая, а е създавана с години при много съвместни операции. Това коментира в Сутрешния блок на БНТ председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Лидерът на Патриотите в парламента Волен Сидеров пък посочи, че на коалиционен съвет ще поиска реформи в МВР и че има свой кандидат за главен секретар и вътрешен министър.

Надежда Василева
от Надежда Василева
17:41, 11.10.2018
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Разминаване в позициите за работата на МВР пролича и днес в управляващата коалиция. ГЕРБ изтъкнаха добрата координация в разкриването на убийството. И свързаха атаките към България с действия на политически сили, които се стремят към властта.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: От всичко това, което се случи в рамките на 48 часа, се показа едно професионално хибридно атакуване на страната ни. Службите работят много професионално. Самият факт, че само за часове беше локализирано лицето и беше задържано при специализирана операция на германското министерство показва, че подходът е бил правилен.

Вицепремиерът Валери Симеонов пък отправи критики към германските служби, че са им трябвали часове да задържат Северин Красимиров.

Валери Симеонов, вицепремиер: Мобилизираха всички части да съберат кураж да влязат там, където от България дистанционно, не знам дали знаете, им се указваше - в този вход е, на този етаж е, ей така е облечен. Това е Германия, от която се учим. А големите им притеснения за влизането в този четириетажен блок беше, че там бил населен с папуаси, това разбирайте от всякакви етноси хора.

Лидерът на Патриотите в парламента постави свои въпроси за действията на МВР около убийството. И посочи, че на Коалиционен съвет ще поиска реорганизация и реформи в МВР.

Волен Сидеров, председател на ПГ на Обединени патриоти: Не знам да има някой щастлив и доволен от работата на МВР. Трябва много сериозни организационни промени да се направят. Имам кандидат и за главен секретар и за министър, но за да се случи това, трябва да има съгласието и на партия ГЕРБ и на коалиционните партньори.

Според Сидеров, Светлозар Лазаров има качества да стане главен секретар на МВР. Според Цветан Цветанов би било абсурдно той да се върне на този пост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четирима от обвиняемите по аферата с онколекарства остават в ареста
Четирима от обвиняемите по аферата с онколекарства остават в ареста
Заради инцидент с машинист спряха влаковете между Благоевград и Кочериново
Заради инцидент с машинист спряха влаковете между Благоевград и Кочериново