НОВИНИ

Разпит и обвинения за заподозрения за убийството на Виктория Маринова

Прокуратурата повдигна две обвинения на екстрадирания вчера от Германия Северин Красимиров - едното е за изнасилване, а другото за умишлено убийство по особено мъчителен начин. Това стана, след като той беше транспортиран в Русе с охрана на Съдебната власт. Вече в качеството си на обвиняем, Красимиров е дал обяснения за изнасилването и убийството на журналистката Виктория Маринова, в присъствието на служебен адвокат. По неофициална информация на "По света и у нас", след разпита разследващите са открили телефона на Виктория. Направен е нов оглед на мястото. Утре обвиняемият ще се изправи пред Окръжния съд в Русе, за да му бъде постановена постоянна мярка за неотклонение.

bnt avatar logo
от Даниела Димитрова
17:46, 18.10.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Точно в 12:35 ч Северин Красимиров пристигна с конвой в следствения арест в Русе, за да му бъдат повдигнати директно от прокуратурата двете обвинения, както и да бъде освидетелстван от съдебен лекар.

Пред входа на Следствието, дали случайно или не, присъстваха и група ММА бойци, които участваха с рокерите в демонстративната разходка миналата седмица в ромските квартали, но придвижването на Северин Красимиров премина без ексцесиии.

В следствения арест му е взет генетичен материал в присъствието на служебен защитник.

Д-р Пламен Димитров, съдебен лекар: В добро общо състояние е, описани са травми.

В следобедните часове е започнал и разпитът на Северин Красимиров. След отказа на шестима адвокати, за негов служебен защитник беше определен Иван Дойнов.

За да няма напрежение седми ден в двата ромски квартала има жандармерия. Въпреки това, съседите на Северин все още се притесняват от отмъщение. Страхуват се да застанат и пред камера.

Момчил Димитров: Заради този всички страдат. Добре е, защото го заловиха. Не знам какво ще го правят.

Кирил Димитров: Ще стане по-спокойно, то по принцип няма кой зае какво напрежение. Уважаваме се тука в квартала, помагаме си. Няма етническо напрежение.

Близките на телевизионната водеща очакват най-тежкото наказание - доживотен затвор за Северин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Президентът Румен Радев на аудиенция при кралица Елизабет II
​Президентът Румен Радев на аудиенция при кралица Елизабет II
Откриха две огнища на птичи грип в Хасковско
Откриха две огнища на птичи грип в Хасковско