НОВИНИ

Разпитаха бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов за "Суджукгейт"

Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов се яви за разпит в Националната следствена служба като подсъдим по т. нар. случай "Суджукгейт". Разпитът продължи над 4 часа. По-рано този месец спецпрокуратурата му повдигна прецизирано обвинение за изнудване.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
19:08, 21.01.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Според разследването, Мартинов е изнудвал търговец на месо да даде 4 тона суджук и други месни деликатеси за премиера Бойко Борисов. Впоследствие е установено, че нищо от тази пратка не е достигнало до министър-председателя.

С действията си Мартинов нанесъл имуществени вреди за близо 40 000 лв. Днес защитата му поиска нови доказателства и разпит на свидетели.

Според адвоката му е много възможно делото да не влезе в съда, тъй като нямало свидетели и СРС-та, които да докажат, че Мартинов е изнудвал и заплашвал бизнесмена.

Христо Ботев - адвокат: Междуотношенията са на съвсем друго ниво - неплатени наеми по договор от страна на пострадалия към господин Мартинов. Едни такива дълги и сложни отношения, които са се развивали в годините. Документи има, свидетели има, ако прокуратурата има разум, нека да извърши наистина едно обективно пълно разследване и тогава да прецени дали да внесе делото в съда.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът отмени запори на НАП върху сметки на Арабаджиеви за  16 млн. лв.
Съдът отмени запори на НАП върху сметки на Арабаджиеви за 16 млн. лв.
Дни преди ратификацията на Преспанския договор: Има ли България място в казуса?
Дни преди ратификацията на Преспанския договор: Има ли България място в казуса?