Изоставено бебе в детска количка в столичния квартал "Младост". Установена е майката на бебето. Преди около час приключи разпитът й в столичното 7-мо районно управление. Бебето беше намерено в следобедните часове в детска количка в столичния квартал "Младост". Още по темата - утре в сутрешния блок на БНТ "Денят започва".

За инцидента сигнализирала на тел. 112 лично майката на бебето. Тя съобщила, че е чула продължителен силен плач и намерила бебето, което било в детско столче, с бебешко шише вода и пакет с детски храни. На място веднага са изпратени полицейски патрул и екип на Спешна помощ. Лекарите установили добро общо състояние на детето. По време на разпита майката заявила, че изоставила бебето, защото е с ниски доходи, но след това решила, че отново иска да си го вземе. Тя е била настанена в Окръжна болница за тежка гинекологична операция. След изписването ѝ изоставя бебето.

Въпреки желанието на майката да прибере детето си, то ще остане под грижите на социалните служби, които ще вземат решение за съдбата му.

Мария Иванова - майка: 4 дни, преди да ми започне майчинството, останах без работа. Преди 3 месеца родих Александър и го гледах сама с майка ми. Издържахме го със 180 лв. на месец и го изоставих за по-добър живот.

Заради гинекологичен проблем се наложило да влезе в болница преди няколко дни. Изписали я оттам днес около 13:00 часа. Минути по-късно тя оставила детето край блок в столичния квартал "Младост" заедно с дрехите, играчките му и храна.

Мария Иванова - майка: Мислех си, че го оставям като кученце с надеждата да го намери някой и да има по-добър живот. Имам и друго дете - момиче на 12 години. То живее при баща си.

Тя обясни, че Александър също е дете от бившия ѝ съпруг. След като оставила детето, тя взела маршрутката до село Габра, където живее с майка си. По-късно видяла съобщението на полицията за намереното бебе и сама се свързала с органите на реда. Те пратили кола, която да я отведе на разпит в 7-мо районно.

Мария Иванова - майка: Сега си искам детето. Трябват ми храна, памперси и дрехи.
Установиха майката на изоставеното бебе в София

Установиха майката на изоставеното бебе в София

Установена е майката на изоставеното бебе в София, информира МВР. Тя е позвънила в полицията и е заявила, че се намира в село близо до София. Предстои...

Полицията издирва родителите на бебе, намерено в столичния квартал "Младост" 1

Полицията издирва родителите на бебе, намерено в столичния квартал "Младост" 1

Сигнал за оставено без надзор бебе на детската площадка, в близост до бл. 20 в столичния квартал „Младост“ 1 е получен на телефон 112 в 14:25 часа. М...