Земеделският министър е готов да подаде оставка, ако премиерът я поиска. Румен Порожанов каза, че е разговарял с Бойко Борисов по повод скандалите с къщите за гости и е декларирал, че ако е необходимо ще освободи поста. Днес Порожанов беше разпитан като свидетел по разследването срещу Миню Стайков за злоупотреби с евросредства. Министърът беше категоричен, че не познава алкохолния бос и няма отношения с него.

Румен Порожанов е разговарял вчера с премиера Бойко Борисов по повод публикациите за апартамента, който е купил през 2004-та година, както и за казуса с финансирането на "къщи за гости" от Фонд "Земеделие" и злоупотребите установени след усвояването на средствата. Порожанов е категоричен, че действията му са законни и няма притеснения от проверката.

Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите: Аз за това съм казал пред премиера, в разговор вчера, ако смята, че това е някакъв проблем. В момента, в който прецени премиера, че смята че по някакъв начин политически влияе от гледна точка на един или друг казус, ще подам оставка.
© БГНЕС
Прокуратурата проверява Румен Порожанов и ДФ „Земеделие“ заради къщите за гости

Прокуратурата проверява Румен Порожанов и ДФ „Земеделие“ заради къщите за гости

Прокуратурата проверява дейността на земеделския министър Румен Порожанов и на ръководството на Държавен фонд „Земеделие“ заради финансирането на къщи...

По друг казус - разследването срещу Миню Стайков за злоупотреби с европари по програмата за подпомагане на земеделските стопанства, както и на лозаро-винарския сектор - днес Румен Порожанов беше разпитан като свидетел. Пред разследващите той е обяснил как се одобрява финансирането на проектите.

Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите: Фондът спазва процедури, акредитирани правила, чекове с работни листа за свързаност, за конфликт на интереси и т.н. В рамките на процедурите на Фонда в тези детайли, които се обявяват от прокуратурата ние нямаме възможност да влезем в някакви финасови взаимоотношения след договарянето и т.н. между бенефициенти.
Ново разследване срещу бизнесмена Миню Стайков

Ново разследване срещу бизнесмена Миню Стайков

Ново разследване срещу алкохолния бос Миню Стайков. Агенти на ДАНС и прокурори влязоха в офис на Стайков в центъра на Карнобат. Акцията е в още четири...

Порожанов е категоричен, че като изпълнителен директор на Фонд "Земеделие" няма право да откаже подписването на договор, ако той е преминал през съответните нива и е получил одобрение от тях. Не изключи възможността служители на фонда да допускат нарушения в работата по проектите.

Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите: Ако има служители, които са допуснали те трябва да понесат отговорност.

Порожанов обясни още, че докато е управлявал Държавен фонд "Земеделие" е подавал сигнали за свои подчинени, които да злоупотребявали с правата си и са одобрявали финансиране, което не отговаряло на изискванията.

Порожанов: Ако премиерът прецени, подавам оставка

Порожанов: Ако премиерът прецени, подавам оставка

В момента, в който премиерът прецени, че по някакъв начин, политически, влияя на един или друг казус, ще подам оставката. Това каза Румен Порожанов, с...

Започна разпитът на министър Порожанов за злоупотреба с евросредства

Започна разпитът на министър Порожанов за злоупотреба с евросредства

Специализираната прокуратура разпитва земеделския министър Румен Порожанов в качеството му на бивш изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие”...