Жената укривала в апартамента си избягалите затворници Радослав Колев и Владимир Пелов е разпитана в полицията. Става дума за апартамента който полицията претърси вчера. Материалите от разпита са предадени на прокуратурата и сега държавното обвинение трябва да прецени да ли ще и повдигне обвинение за укриване на издирвани престъпници. Владимир Пелов се е крил 40 дни в апартамента в Ботевград. Той е обитавал жилището заедно с другия избягал от Централния софийски затвор Радослав Колев, от когото и до момента няма следа.

Ботевград

Разследващите са установили още, че в обискирания вчера апартамент в Ботевград избягалите затворници Владимир Пелов и Радослав Колев са се укривали до края на април. Жената, която ги е укривала казала, че е мълчала защото се страхувала от двамата да не направят нещо лошо на децата ѝ.

Данните на полицията сочат, че след това двамата са се разделили. В апартамента останал само Пелов. Разследващите са иззели записите от всички охранителни камери в района около мястото на стрелбата. В момента записите от тях се анализират.

Готова е и аутопсията на Пелов. Резултатите сочат, че раната в лицето е причина за смъртта му. Експерти ще анализират и ъгълът, под който са влезли куршумите, за да установят позициите на двамата при стрелбата. Според бившия шеф на ГДБОП Румен Миланов, е странно как само няколко часа след престрелката службите са успели да установят коя е жената собственик на апартамента, където Пелов се е укривал.

ген. Румен Миланов: Действително много неприятно ме изненада. Значи докато го няма не знаем нищо след това разбираме толкова много информация се появява. Престъпникът работи със своята инициативност, полицията в целия свят от години работи със своята системност.
​Продължава разследването за убийството на Владимир Пелов

​Продължава разследването за убийството на Владимир Пелов

Продължава разследването на убийството на избягалия затворник Владимир Пелов в Ботевград. Полицейското присъствие в града все още е засилено. Състояни...

Проблемите в МВР според Румен Миланов се крият не в непрофесионализма на един или друг началник, а в неподържането именно на системите във вътрешното министерство , обучението на състава и липсата на приемственост.

ген. Румен Миланов: Защото нямаме системата на информаторите тя изчезна, нямаме системата на районния инспектор, той изчезна като институция. Да, имаме го на книга той го няма. Това е занаят. Иска си чирак, калфа, майстор. Не го спазваме това правило.
Затворникът беглец Пелов бе убит в престрелка с криминално проявен в Ботевград

Затворникът беглец Пелов бе убит в престрелка с криминално проявен в Ботевград

При престрелка беше убит избягалият затворник Владимир Пелов. Tой беше разпознат по пръстовите отпечатъци. Убийството стана късно снощи в центъра на...

В Ботевград продължава засиленото полицейско присъствие, но според кмета полицаите в местното районно са крайно недостатъчно. Той е настоявал многократно за решаване на проблема пред няколко поред министри на вътрешните работи. По думите му, в Ботевград нивото на престъпленията като лихварство, сводничество, наркоразспространение и проституция са изключително много..

Иван Гавалюгов - кмет на Ботевград: И да минете в момента ще зварите поне десетина труженички, които пак казвам - никой не обезпокоява. Факт е че от години стоят извършват своята дейност.Това е един от основните бизнеси и източници на доходи за голяма част от криминогенния състав в Ботевград.

В районното в Ботевград работят около 25 униформени полицаи за община от 35 хиляди жители.