Продължава разпитът на основния свидетел по делото КТБ. Днес Бисер Лазов разказа пред съда детайли от кредитирането на дружества на Цветан Василев с пари от банката. Соченият за дясна ръка на банкера в миналото сподели и лични наблюдения за поведението на Василев.

Бисер Лазов забелязал промяна в поведението на Цветан Василев след 2008 г. По негови думи, банкерът се затворил в себе си, изисквал безпрекословно подчинение, а тонът му станал императивен. Според бившия главен счетоводител на КТБ, Цветан Василев придобил поведение на ръководител, който има самоувереност, че всичките му решения са правилни и трябва да бъдат изпълнени.

Като пример той посочи случай от 2013 г. Тогава Лазов опитал да сподели на Василев забележките си за консултантски договор, свързан с фирма на дъщерята Иван Костов - Мина. Тогава банкерът му обяснил, че го интересува единствено парите по договора да влизат всеки месец.

Лазов каза още, че първоначално размерът на кредитите, които се отпускали от КТБ за изплащането на погасителни вноски и лихви на дружества на Василев не бил висок. Впоследствие, сумите нараснали - през май 2011 г. Общият размер на изплатените вноски и лихви бил около 16 милиона лева, а три години по-късно сумата вече надхвърляла 68 милиона.

Разпитаха основния свидетел по делото за фалита на КТБ

Разпитаха основния свидетел по делото за фалита на КТБ

Специализираният наказателен съд заседава по мегаделото за фалита на КТБ. Днес беше разпитан основният свидетел по делото Бисер Лазов, сочен за дяснат...