НОВИНИ

Разпитват тайни свидетели по делото срещу Ахмед Муса

Окръжният съд в Пазарджик разпита четвърти таен свидетел по делото срещу Ахмед Муса Ахмед и още 13 негови последователи, обвинени в разпространение на идеите „Ислямска държава“. Днес адвокатите на осем от подсъдимите поискаха да бъдат променени мерките за неотклонение на подзащитните им от „домашен арест” в по-леки, но съдът все още не се е произнесъл.

bnt avatar logo
от Марияна Димитрова
19:50, 17.11.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Преди началото на разпита на първия таен свидетел като защитник на Ахмед Муса Ахмед беше конституирана и неговата майка Живка Стоянова. Адвокатът му Елвира Панкова поиска Муса да бъде пуснат от ареста.

Елвира Панкова - адвокат
"Вече две години Ахмед е в ареста. Може да се каже, че по едно от обвиненията, за което се предвижда максимално наказание 4 години, той е изтърпял вече половината.

Оказа се че разпитаният днес таен свидетел нямал преки контакти с хората, за които свидетелства. Според него в началото на 2014 година Ахмед Муса Ахмед е ходил в пловдивския квартал "Столипиново", където е изнасял проповеди. Тайният свидетел разказал, че Ахмед е заявявал много пъти, че войната в Сирия била хубаво нещо, защото там се сражавали за шериат. Тайният свидетел отказал да отговаря на зададените му писмено въпроси. Следващото заседание по делото е насрочено за 1 декември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо новоасфалтиран път предизвика протести
Защо новоасфалтиран път предизвика протести
Президентът Плевнелиев на посещение в Малта
Президентът Плевнелиев на посещение в Малта