НОВИНИ

Разпитват за обяснения шофьора на автобуса, в който нападнаха момче

Шофьорът на автобуса от градския транспорт, в който 14-годишно момче беше нападнато и съблечено до кръста, днес ще даде официални обяснения по случая. Водачът е с 19-годишен стаж и е един от най-добрите шофьори. Това коментира в Сутрешния блок на БНТ Стилян Манолов, директор на "Столичен автотранспорт" - Дружба.

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
09:08, 24.02.2020
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Камерите в автобуса показват, че четирима души на около 20 години се качват от последната врата на автобус по линия 404, след което влизат в конфликт с момчето и свалят тениската и суитчъра му, обясни Манолов.

Стилян Манолов, директор на "Столичен автотранспорт" - Дружба: Има саморазправа, свалени са дрехите на момчето, след което то се придвижва към шофьора. Когато автобусът спира на червен светофар, нападателите отварят насила третата врата и слизат.

Ние разговаряхме с шофьора, цялата сцена се разиграва за около минута, първоначално той дори не е разбрал какво се случва. Не е отворил вратите на светофара, нападателите насилствено ги отварят и слизат, допълни Манолов.

По думите на водача, той не е помолен за помощ от момчето, а констатацията "това е България" е на база насилственото отваряне на вратата.

След като е видял голото момче да се приближава към него, шофьорът е разбрал за ситуацията и е реагирал по възможно най-бързия начин, като е уведомил диспечерите, обясни още Манолов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Д-р Гълъбова: Случаят с нападнатото момче показва апатия и страх в обществото
Д-р Гълъбова: Случаят с нападнатото момче показва апатия и страх в обществото
Възможно ли е Европа да бъде климатично неутрална до 2050 г.?
Възможно ли е Европа да бъде климатично неутрална до 2050 г.?