НОВИНИ

Разплитат грабежа в Пазарджик

Още двама души са задържани във връзка с въоръжения грабеж в Пазарджик, когато бяха простреляни двама души и откраднати над 20 хиляди лева и 1 килограм златни накити. Единият е чужд гражданин - аржентинец с испански паспорт, а другият е криминално проявен мъж от Пещера, осъждан за серия грабежи.

bnt avatar logo
от Деница Торньова
18:55, 11.01.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Окръжният съд днес и за двамата определи постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Организаторът на обира Васил Атанасов бе задържан още на 30 декември. Хорхе Кастро и Джамал Аликанов са арестувани при спецакция в Пловдив.

"Елементът на изненадата беше достатъчно добре планиран, така че не успяха да окажат абсолютно никаква съпротива", разказа Христо Разсолков – директор на ОД на МВР Пловдив.

Оръжие у задържаните не е открито. Но вече е ясно с какво са разполагали по време на обира.

"Освен късо, нападателите са ползвали и автоматично оръжие, в случая автомат Калашников", обясни Йордан Рогачев – директор на ОД на МВР Пазарджик.

Оръжието все още се издирва, както и откраднатите пари и бижута.

"Доста доказателства са събрани в насока извършителите на деянието, поне моето мнение е категорично, че тези тримата са участвали в извършването на деянието", каза Васил Малинов - окръжен прокурор на Пазарджик.

До края на седмицата се очаква да излязат и резултатите от назначените химически и ДНК експертизи, съобщиха още от прокуратурата. Все още се издирва четвъртият участник в престъплението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пирин Благоевград започна подготовка
Пирин Благоевград започна подготовка
Отложиха делото за убийството на бизнесмена от Розино
Отложиха делото за убийството на бизнесмена от Розино