Френското правителство ще разположи близо 100 00 служители на силите за сигурност заради очакваните протести тази събота. Това съобщи министър-председателят Едуар Филип. Айфеловата кула ще остане затворена утре.

Мобилизация на "жълтите жилетки", но и на силите за сигурност във Франция. За събота са планирани нови протести в Париж и властите не изключват нови масови безредици, подобни на тези от 1 декември.

Едуар Филип, министър-председател на Франция: Разполагаме с информация, а и вече имаме опит от миналата събота, че голям брой хора ще дойдат в Париж, не за да протестират мирно, а за да се конфронтират, да атакуват силите на реда и да посягат на нашите символи. Това е шокиращо.
Макрон отстъпи пред протестите на "жълтите жилетки"

Макрон отстъпи пред протестите на "жълтите жилетки"

Малка френска победа в Брюксел за пакета мобилност и голям компромис в Париж. Френското правителство отстъпи пред масовите протести и отложи въвеждане...

Сред мерките, които френското правителство ще предприеме, е разполагане на 12-тина бронирани коли на жандармерията, които се използват в градовете в изключително редки случаи.

Едуар Филип, министър-председател на Франция: Мобилизирали сме значителен брой полицаи. В Париж те са осем хиляди и това е доста повече в сравнене с миналата събота. Общо в цяла Франция те ще бъдат 89 хиляди, а не 65 хиляди. Това наистина е извънредна мобилизация, защото не искаме за пореден път републиката, институциите и сигурността на обществото да бъдат поставени в опасност.

Като предпазна мярка утре Айфеловата кула отново ще остане затворена. Компанията - оператор обещава да възстанови парите от закупените билети.

Айфеловата кула остава затворена заради протестите на "жълтите жилетки" в събота

Айфеловата кула остава затворена заради протестите на "жълтите жилетки" в събота

Айфеловата кула в Париж ще бъде затворена в събота заради протестите на "жълтите жилетки", съобщи днес компанията оператор на кулата, предаде Франс пр...

В същия ден няма да работят още седем музея и исторически обекти в столицата, сред които операта, Лувърът, музеят Орсе, музеите Гран и Пти пале.

Същевременно префектурата на Париж отправи призив за затваряне и на магазините на "Шан-з-Елизе".