НОВИНИ

Разраства се пожарът край Лос Анджелис

Пожарът в района на американския град Лос Анджелис продължава да се разраства. Гори територия с голяма площ и едва 5% от нея е под контрол, по данни на пожарната служба. Нареждане за евакуация са получили около 200 000 души. Няма данни за жертви.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
11:19, 07.12.2017
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Сред най-застрашените места е богатото предградие на Лос Анджелис - Бел Еър, в което имения имат много популярни личности. Заради силния вятър пламъците се разпространяват много бързо. На моменти поривите му достигат 40 км/ч. А високите температури допълнително затрудняват работата на пожарникарите. Има данни за 4 изгорели постройки, като щети са нанесени по още най-малко 10. Изгоряла е винарската изба на медийния магнат Рупърт Мърдок.

Само във Вентура около 150 къщи са частично изгорели. Хората нямат и ток. В гасенето на пламъците в самия град и околностите участват около 1000 пожарникари. Помагат им стотици пожарни коли. А дори и в тъмните часове на деня самолети и хеликоптери обливат с вода най-застрашените местата.

Големи огнища има и покрай няколко ключови магистрали в Калифорния, което затруднява не само движението и работата на пожарните екипи. Заради гъстия и задушлив дим, който се носи в района са затворени учебните заведения и музеите, прекратени са снимките на няколко сериала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Австралия узакони еднополовите бракове
Австралия узакони еднополовите бракове
Светлина инсталация в чест на Ханс Кристиан Андерсен
Светлина инсталация в чест на Ханс Кристиан Андерсен