НОВИНИ

Разрешителните за таксита в Благоевград ще се подновяват всяка година

Общинският съвет в Благоевград предстои да гласува промени в наредбата за издаване на разрешителните на таксиметровите автомобили за превоз на пътници. Досега разрешителните важаха за срок от три години, според новата наредба те ще трябва да се подновяват в края на всяка календарна година. Според таксиметровите шофьори промяната ще затрудни работата им.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
19:30, 20.06.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Таксиметрови шофьори в Благоевград се обявиха срещу промените разрешителните за превоз на пътници на таксиметровите автомобили да трябва да се подновяват всяка година. До сега те важаха за срок от 3 години от дата на издаването им, сега обаче те ще важат за една календарна година.

"Защо е нужно това нещо, това са повече пари за нас. Не е токова доходно да го правим всяка година."

"Платили сме си лиценза за 3 години напред, планирали сме си нещата. Те идват и измислят нещо друго."

От общинския съвет в Благоевград признаха, че промените ще затруднят шофьорите, но се налага да бъдат направени, за да съответстват на националното законодателство.

Милан Богдански, общински съветник: „Шофьорите имат право да са недоволни. Настоявах да промени наредбата издадените разрешителни да важат в периода, за които са издадени, но навлизаме в противоречие със закона.”

Според предложението, което предстои да бъде гласувано на следващото заседание на общинския съвет, се запазват без промяна минималните и максималните цени за превоз на пътници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да се премахне ДДС за даряване на храни, предлага омбудсманът
Да се премахне ДДС за даряване на храни, предлага омбудсманът
Миграцията - горещата тема на референдума във Великобритания
Миграцията - горещата тема на референдума във Великобритания