НОВИНИ

Разрушават къщата с електрическия стълб в Пловдив

Започна доброволното събаряне на получилата известност в последните дни къща в Арман махала в Пловдив. Собствениците доброволно премахват абсурдната постройка, в която беше вграден уличен стълб и прегради улица в квартала. Дотук се стигна, след като беше съставен акт на собствениците, че сградата е незаконна и до десет дни трябва да бъде съборена.

bnt avatar logo
от БНТ
12:10, 09.02.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Собствениците на триетажната постройка започнаха сами да премахват изградената пристройка, защото така няма да се влагат допълнителни средства:

Марин Михайлов, собственик: Решение не сме искали, дойдоха, викат бутай и ние почнахме да бутам.
Росица Михайлова: Кой знае какво не сме направили с труд, чист труд, ей така е работил сина ми за да го прегради заради децата си най-накрая.

Жителите на Арман махала признават, че повечето къщи в района са построени през годините без документи:

Тука всички къщи са беззаконни - ама плащаме данъци, няма натурални актове, ама за казана плащаме всяка година.

От местната администрация обаче са категорични, че вече няма да се строи без документи в Арман махала, както е било през годините.

Ральо Ралев, кмет на район Северен: Това са едни проблеми, трупани 60 години, които ние сега не може да ги решим с магическа пръчка, но въпросът е те да видят и да знаят, че редът общо е за всички, включая и за тях, и да започнат точно като нас, като всички останали да ги спазват просто тези закони.

Заради това, че сами започнаха да бутат незаконната постройка от кметството обещаха да не налагат финансови санкции на нарушителите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг (СНИМКИ)
Откриха Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг (СНИМКИ)
Благотворителната кампания за онкоболни жени в Русе продължава
Благотворителната кампания за онкоболни жени в Русе продължава