НОВИНИ

Разсекретиха доклада на „Аликс Партнърс" за фалита на КТБ

Депутатите разсекретиха доклада на одиторската фирма „Аликс Партнърс" за фалита на КТБ. Това стана с приетите на второ четене промени в Закона за банковата несъстоятелност.

bnt avatar logo
от БНТ
11:23, 14.04.2016 (обновена)
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Промените, предложени от депутатите от ДПС Йордан Цонев, Делян Пеевски и Петър Чобанов, предвиждат временните синдици да публикуват на сайта си доклада от проверката на банковата несъстоятелност, независимо от договорните клаузи за конфиденциалност. Според вносителите промените са продиктувани от обществения интерес и са естествено продължение на политиката на ДПС за осветляване на всички факти и обстоятелства, отнасящи се до фалита на КТБ.

Докладът сега се намира в секретната секция на парламента. Шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова коментира, че би трябвало вече да е качен и на сайта на Фонда за гарантирането на влоговете.

Менда Стоянова - председател на парламентарната Комисия по бюджет и финанси: Тези промени, които бяха гласувани днес, имаха абсолютно цел да облекчат процедурата, така че тя да се съкрати във времето и максимално бързо да се достигне до момента, в който може да се продава имущество на банката, което вече е факт и парите от продажбата да отидат за удовлетворяване на кредиторите така, както са в списъка.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Френският премиер срещу мюсюлманските забрадки в университетите
Френският премиер срещу мюсюлманските забрадки в университетите
Индустрията търси стажанти - инженери в Пловдив
Индустрията търси стажанти - инженери в Пловдив