Столичните райони Оборище, Лозенец, Възраждане и Красно село предлагат разширяване на Зелената зона в София. Промените ще влязат в сила най-рано от ноември месец.

С 5000 ще се увеличат платените паркоместа, като най-ранният срок това да се случи е ноември тази година. Очаква се от тях Общината да печели по 4 млн. лв. на година, които вероятно ще бъдат инвестирани в тротоарите и улиците в районите.

Разширяването на Зелената зона се налага заради миграцията в София, която влияе на инфраструктурата и жителите на района, заяви кметът на район Оборище Васил Цолов. Той допълни, че въвеждането на Зелена зона ще облекчи проблемите с намирането на паркоместа за местните жители.

Васил Цолов, кмет на район Оборище: Това по някакъв начин гарантира спокойствието на хората, които живеят в района. Това допринася и за поправката на уличната инфраструктура, която категорично ще бъде подобрена. Доста автомобили има, които са така наречените спящи, т.е. използват ги като складова база.
Влизат в сила новите правила за синя и зелена зони в София

Влизат в сила новите правила за синя и зелена зони в София

Днес е първият ден, в който паркиралите автомобили в кварталите "Лозенец" и "Средец" ще плащат за "зелена зона". Още през уикенда беше поставена марки...

Според Васил Цолов по-добрият вариант за улична настилка в централните части на Столицата е павирането, за да се подобри дренажът и да се намали скоростта на движение.

Предложението ще бъде разгледано най-вероятно още следващата седмица на заседание в Столичния общински съвет. Гражданите ще имат един месец да внесат предложенията си за улиците, които да влязат в разширената Зелена зона. Това е един от мотивите за пълно разширяване на зоната. Хората, които вече са в Зелена зона вече са си отдъхнали, защото могат да намерят места пред и в близост до своите жилища.