НОВИНИ

Разследване за шпионаж - коментар на Петър Волгин и Румяна Коларова

Заформя се някакъв изключително от една страна абсурден, а от друга страна - опасен скандал, защото обществото не може да бъде карано да знае всички юридически подробности, кой член точно какво означава - това каза Петър Волгин в Сутрешния блок на БНТ. Той и Румяна Коларова коментираха темата за разследването за шпионаж, което води специализираната прокуратура.

bnt avatar logo
от БНТ
09:15, 10.09.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
Петър Волгин: В обществото се насажда впечатление, че всеки, който харесва Русия, всеки който по една или друга причина изпитва симпатия към тази държава, рискува да попадне под ударите на закона, без значение дали харесва Путин, Достоевски, Чайковски, Константин Хабенски, няма значение - щом си русофил във всичкото измерение на тази дума, значи ти можеш да попаднеш под ударите на закона.
Румяна Коларова: Когато става дума за намесата на Русия в държавния суверенитет на една група държави, например, прибалтийските държави, знаете, че там публичното отвоюване на националния суверенитет мина през серия от такъв тип шпионски скандали. Разбира се там имаше и присъди, не знам тук каква е ситуацията, не съм компетентна, пък и не мисля, че на този етап някой може публично да бъде компетентен по въпроса, но искам да подчертая, че ако трябва да групираме държавите от т.нар. подсъветско пространство, Централна и Източна Европа, България стои много близо до Прибалтийските републики.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вдигат паметник на Ибрахимович в Малмьо
Вдигат паметник на Ибрахимович в Малмьо
Гледайте по БНТ3: Ирландия-България
Гледайте по БНТ3: Ирландия-България