НОВИНИ

Премиерът: Поздравявам КЗК за разследването за картел на горивата

Разследването за картел на пазара на горива в задънена улица. Бензиностанциите не могат да бъдат проверявани внезапно - пропуск в закона лишава Комисията за защита на конкуренцията от възможността инцидентно да посети на място даден обект.Това стана ясно от думите на говорителя на комисията Марио Гаврилов по повод разследването за картел, което започва срещу 7 от големите компании на пазара. Вижте прякото включване на Илина Бисерова във видеото.

bnt avatar logo
от Илина Бисерова
18:09, 26.02.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Марио Гаврилов - говорител на КЗК: Доказването на картелно споразумение не е никак проста работа. Изискват се доста сериозни процесуални действия. Ние все още не смятаме да обявяваме нашата тактика, но е възможно да се стигне до инспекция на място, до влизане на комисията в съответните компании и до изземане на файлове от тях.

Владислав Горанов - министър на финансите: След приватизацията на Нефтохим огромно количество активи изграждани преди като единен обект, попаднаха в патримониума на едно търговско дружество и не виждам лесен начин това да бъде променено.

Бойко Борисов - министър - председател: Всички трябва да бъдат много внимателни по изказванията си по тях, защото и санкциите за картел са огромни, ако се докаже, а това са публични компании 7-8 ли са, едни от най големите в света, които се листват на борсата, и много внимателно трябва си пести думите, защото имат и много могъщи адвокати. Мога да поздравя КЗК, че най сетне са излезли с решение ,което до голяма степен от това, което съм чул до момента е в унисон с това, което имахме ние.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българската и Руската църква имат нов светец
Българската и Руската църква имат нов светец
Премиера на русенския театър „Господин Ганьо”
Премиера на русенския театър „Господин Ганьо”