НОВИНИ

Разследват благоевградска учителка, ударила шамар на дете

Учителка от бившето Помощно училище в Благоевград удари шамар на 11-годишно дете със специални образователни потребности, пред съучениците му. Инцидентът e станал във физкултурния салон на училището. За детето от три години се грижи приемно семейство.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград
18:29, 25.10.2017
Чете се за: 00:41 мин.
Още

След края на учебните занимания 11-годишното дете отказало да излезе от физкултурния салон. Учителката и момчето започнали да се карат.

Магдалена Ковачка, директорът на Център за специална образователна подкрепа: Подканяйки го няколко пъти се е стигнало до пререкание, в резултат на което се е стигнало до този инцидент и тя му е ударила шамар за да излезе навън.

Детето се оплакало на приемните си родители, а те подали сигнал в отдел "Закрила на детето" в Благоевград.

Емилия Маникатова, началник на отдел „Закрила на детето" в Благоевград: След сигнала за инцидента е проведена екипна среща по координационния механизъм за деца жертва на насилие….Взето е и решение да се сезира районна прокуратура и РИО.

Родителите отказаха да застанат пред нашата камера. Бащата не обвинява екипа на училището и каза, че е доволен от отношението към детето му, което посещава училището от първи клас.

Емилия Маникатова, началник на отдел „Закрила на детето" в Благоевград: Беше скитащо, просещо дете, но особено след настаняване в приемното семейство и от страна на екипа в училището се наблюдава положителна промяна в поведението му.

Срещу учителката, ударила детето, досега не е имало оплаквания и сигнали, съобщиха от училището. Наказанието, което може да ѝ бъде наложено, е от забележка до дисциплинарно уволнение. От Регионалното управление на образованието казаха, че очакват писмен доклад от училището за инцидента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столичната община ремонтира велоалеите на улица Раковски
Столичната община ремонтира велоалеите на улица "Раковски"
Образователното министерство с мерки срещу тежките раници
Образователното министерство с мерки срещу тежките раници