НОВИНИ

Разследват брат на депутат от ДПС за убийството на данъчния Иво Стаменов

След разследване на Спецпрокуратурата и ГДБОП брат на депутат от ДПС е обвинен като тартор на престъпна група за „мокри“ поръчки. Проверява се дали групата е замесена в показното убийство на данъчния служител Иво Стаменов. Вчера в София, Белово и Приморско са задържани трима души. Според източници, близки до разследването, единият от тях е Борис Аврамов, брат на народния представител Димитър Аврамов.

bnt avatar logo
от БНТ
18:00, 04.07.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Групата за рекет е действала на територията на София и други градове в страната от март 2016 г. Според прокуратурата задържаните са използвали силови методи, за да решават финансови спорове срещу солидно заплащане. Изпълнявали и поръчки за „наказателни акции“ срещу посочените жертви. Понякога посредничели и възлагали изпълнението на трети лица, действията им се отличавали с изключителна бруталност.

Според източници, близки до разследването, за тартор на групата е сочен Борис Аврамов, брат на депутата от ДПС Димитър Аврамов. Той е задържан снощи при спецакция заедно с още двама души. Четвъртият от групата в момента е в Бургаския затвор, където изтърпява присъда за незаконно притежание на оръжие. Днес депутатът от ДПС не отговаряше на мобилния си телефон. Аврамов е бил и депутат от ГЕРБ , а срещу него в продължение на години вървят дела за търговия с влияние.

;

Според прокуратурата са събрани доказателства, че групата е възлагала поръчки за следене и нанасяне на побой над застреляния на 18 декември 2017 г. Иво Стаменов - директор на звено „Фискален контрол“ в НАП . В хода на разследването ще бъде установено дали и кои от задържаните имат връзка с покушението над данъчния служител.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Блокираните в пещера тайландски футболисти и треньорът им ще се учат на гмуркане
Блокираните в пещера тайландски футболисти и треньорът им ще се учат на гмуркане
Собственици на малки бензиностанции отново излязоха на протест
Собственици на малки бензиностанции отново излязоха на протест