По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров е започнато дисциплинарно производство за военнен прокурор и военен следовател, както и е подадено искане за дисциплинарно уволнение на двамата магистрати, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Мерките се налагат за инцидент с участието на двамата от 22 октомври вечерта. В столично заведение на ул. „Цар Самуил“, военният прокурор (полковник) и военният следовател (подполковник) от състава на Военноокръжна прокуратура София, след употреба на алкохол, са предизвикали скандал с други посетители на заведението.

При излизане пред входа на заведението, военният следовател демонстративно е извадил законно притежаван пистолет „Глок 19“ и пред напусналите вече помещението други граждани е произвел изстрел по метална врата на отсрещна стена. След сигнал на телефон 112, на място са пристигнали патрули на СДВР.

При установяване на длъжността на предизвикалите скандала лица в нетрезво състояние (военни магистрати - офицери) е сигнализирана и Военна полиция.

На мястото на произшествието са повикани военни прокурори и военен следовател, които незабавно са извършили необходимите действия по разследването (оглед, личен обиск и изземване на оръжието и боеприпасите, разпити на свидетели – очевидци).

Започнато е досъдебно производство за престъпление по чл. 325 НК, като с постановление на главния прокурор разследването е възложено на Военноокръжна прокуратура – Сливен (лицата са магистрати от състава от военната прокуратура в София), допълва се в съобщението на прокуратурата.