НОВИНИ

Разследват освободения директор на АЕЦ "Козлодуй"

Прокуратурата и ДАНС ще разследват освободения вчера изп. директор на АЕЦ "Козлодуй" заради съмнение за участие в корупционни схеми. Това обяви от парламентарната трибуна премиерът Бойко Борисов. Разследването е по сигнал на депутата Георги Кадиев, който го е изпратил до премиера преди месец, а преди два дни го публикува отново на страницата си във Фейсбук.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
17:48, 06.07.2016 (обновена)
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Прокуратурата и ДАНС ще разследват освободения вчера изп. директор на АЕЦ "Козлодуй" заради съмнение за участие в корупционни схеми. Това обяви от парламентарната трибуна а премиерът Бойко Борисов.

Георги Кадиев твърди, че Ангелов е имал офшорна компания и освен това е участвал в нагласяване на търгове за ремонт на оборудване в АЕЦ-а и изкуствено завишаване на цените.

Георги Кадиев, депутат: Това е класически пример за политически чадър. За капак на всичко това вчера Българският енергиен холдинг освободи изп. директор на АЕЦ Козлодуй с аргумента, че му е изтекъл мандата. Пито, платено.

Премиерът Борисов напомни на Кадиев, че още в деня на сигнала са взети мерки.

Бойко Борисов, министър-председател: Още същия ден ДАНС се занима със случая. Всичко това е докладвано на главния прокурор, оттук нататък мога само да Ви уверя, че са направени всички необходими стъпки, ако това престъпление се докаже да бъде потърсена и съдебна отговорност

Пред БНТ Димитър Ангелов отрече обвиненията срещу него.

Димитър Ангелов, изп. директор на АЕЦ "Козлодуй": В живота си не съм имал никакви фирми, ама никаква, каквото и да е участие в фирма нито в България, нито в чужбина, нито в не знам кой край на света.

Според Ангелов представените от Кадиев документи по никакъв начин не доказват участието му в офшорки. На въпрос знае ли за започналото разследване срещу него, Ангелов отговори, че не е запознат.

Димитър Ангелов, изп. директор на АЕЦ "Козлодуй": Нямам информация да има такива разследвания, дори съм написал в свое становище, че атомната централа е отворена към всякакви проверки, на процедури.

Според шефа на АЕЦ "Козлодуй", Кадиев го напада, защото жената на депутата, която има две фирми за търговия с ток е отпаднала през миналата седмица от търгове на АЕЦ-а. Кадиев коментира, че неговият сигнал срещу Ангелов е от преди фирмите на жена му да отпаднат от търговете.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фантазии от пясък в Бургас
Фантазии от пясък в Бургас
Наказват двама руски футболисти заради скандален клип от Евро 2016
Наказват двама руски футболисти заради скандален клип от Евро 2016