НОВИНИ

Разследват причините за срутването на мост в Маями

В щата Флорида започна разследване за причините за срутването на пешеходен мост. При инцидента загинаха най-малко четирима души, а десетима други са настанени в болница. Към момента няма информация за пострадали българи при този инцидент, съобщи министерството на външните работи.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
07:19, 16.03.2018
Чете се за: 00:48 мин.
По света
разследват причините срутването мост маями

Срутилият се пешеходен мост е нов, издигнат над натоварен път с няколко ленти и е връзката с Международния университет на Флорида. Открит е преди дни. Когато се е срутил, няколко коли са чакали под него на червен светофар.

Рик Скот, губернатор на Флорида: Ще има разследване, за да се разбере какво точно се е случило и защо. Ще търсим отговорност, ако някой е допуснал грешка.

950-тонният мост е затиснал поне осем автомобила. Спасителни екипи с кучета проверяват дали под развалините няма затрупани хора. Работата на екипите на място е затруднена, защото една част от моста е паднала на пътя, а друга остава във въздуха.

Хуан Перес, полицейски началник в окръг Маями-Дейд: Надяваме се да действаме колкото е възможно по-бързо, но смятам, че процесът ще бъде дълъг. Няма да е лесна задача да се справим с тези парчета бетон. Зависими сме и от пожарникарите, които ще ни помогнат в издирването на затиснати хора.

За построяването на моста е използвана специална технология. Според информация на CBS две фирми, участвали в строежа, са били обвинени в опасни практики в миналото.

Марко Рубио, сенатор на Флорида: Ще бъде направена експертиза, която ще ни даде детайли от инженерна и конструктивна гледна точка, за да разберем грешката и причината за това катастрофално срутване.

Мостът е построен, за да може да свърже Международния университет на Флорида с град Суитуотър. Решението за неговото изграждане е взето, след като студентка загива докато пресича натоварения път.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Айфеловата кула се превърна в състезателна площадка
Айфеловата кула се превърна в състезателна площадка
Започна мащабно почистване на канала, който свързва езерото Вая с Черно море
Започна мащабно почистване на канала, който свързва езерото Вая с Черно море