НОВИНИ

Разследват сигнал за насилие над дете в ЦНСТ в Шумен

Клип за насилие над дете вдигна на крак институциите в Шумен. Видеото беше качето в социалната мрежа от служител на Центъра за настаняване от семеен тип. В записа се чува как възпитателка обижда дете, а на снимката се вижда насинен детски крак.

bnt avatar logo
от Здравка Русева
15:51, 11.07.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Възпитателка: Ясно ли ти е, ще те убия?!

Дете: Чакай!

Възпитателка: Няма да те чакам, ей животно, ще те убия, разбра ли ме? Ще те убия. Напоследък си станал невъзможен. Качи се на главите ни отгоре.

Директорката, обаче отрече автентичността на записа, разпространен в социалните мрежи.

Марина Андонова, директор на ЦНСТ „Слънчево детство" - Шумен: Това е монтаж, и то ще се докаже, че всичко това е манипулация. Децата се обгрижват качествено. Животът и здравето им е в сигурност. Затова съм спокойна, нямам никакви опасения.

Хюлия Арон разказа, че е направила записа на 6 юли, когато приключила смяната ѝ и видяла своята колежка Деница Атанасова, да обижда едно от децата. Тя подала сигнал в Общината в Шумен.

Хюлия Арон, възпитател в ЦНСТ „Слънчево детство" - Шумен: Автентичен е записа и мога да го докажа. При издаване на смяната въпросният служител на записа беше вече започнал да налага детето, защото по принцип са подавани и сигнали за побой над децата и какво ли не е правено, но никой от никъде не взема никакви мерки.

Бивша служителка на центъра твърди, че агресията към децата с увреждания е често срещана практика в дома.

Велислава Францова - бивш служител на ЦНСТ „Слънчево детство" - Шумен: Заключват ги. Децата спяха принудително от 12 часа на обяд до 5 часа, не да стоят в стаите. Трябваше да стоят и да спят, който не спи, бой с чехли, пръчки.

Община Шумен вече е извършила проверка по случая. Събраната информация ще бъде предоставена на полицията и на Агенцията за закрила на детето.

Светлана Маркова, заместник-кмет на Шумен: Вярвайте ми, че аз ще искам много сериозна проверка, ще се видят нещата кой е прав и кой не е прав.

До изясняване на случая директорката и възпитателката, подала сигнала, ще бъдат в отпуск.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГДБОП: В няколко европейски страни са разкрити 7 нелегални фабрики за цигари
ГДБОП: В няколко европейски страни са разкрити 7 нелегални фабрики за цигари
Изравнителните сметки за парно ще се коригират само до 5 октомври
Изравнителните сметки за парно ще се коригират само до 5 октомври