НОВИНИ

Разследват снощния инцидент със самолет край Шумен

Прокуратурата започна разследване на инцидента с падналия малък пътнически самолет снощи край Шумен. Днес експерти от Министерството на транспорта направиха оглед на машината. Състоянието на 62-годишния пилот е критично, той е на командно дишане с опасност за живота. Другият пилот, който му е син е с фрактури.

bnt avatar logo
от БНТ
15:39, 23.08.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Все още не е ясно кой е пилотирал, защото самолетът е с двойно управление, казаха разследващите. Машината, с която са катастрофирали, не е тяхна собственост. Взели са го от летището в Балчик, където са пристигнали с друг самолет. Машината е без черна кутия, но има устройство, което записва скоростта, височината на полета, работата на двигателя, въздушното налягане. Разследващите работят по различни версии за инцидента.

Христо Христов, директор на дирекция за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътен транспорт в Министерството на транспорта: Работим по три версии - първата е човешкият фактор - субективен, втората е някакъв технически проблем, който е имал самолетът, да е възникнал моментно и третата версия е неблагоприятни метеорологични условия.

Според експертите самолетът е почти нов, само на 837 летателни часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италия позволи на част от имигрантите да слязат от кораба Дичоти
Италия позволи на част от имигрантите да слязат от кораба "Дичоти"
Специалистите по възстановяването на Търговския регистър работят денонощно
Специалистите по възстановяването на Търговския регистър работят денонощно