Ще има ли нови обвинения в сексуални посегателства срещу холивудската звезда Стивън Сегал - въпросът се оказа актуален, след като прокуратурата на Лос Анджелис обяви, че започва преразглеждането на няколко подобни случая. Кой, освен Сегал, попада в полезрението на съдебната власт и защо - отговорите от Теодора Гатева.

През 2014 година Стивън Сегал все още не е руски гражданин, кампанията #MeToo не съществува, а популярната екшън звезда се увлича по музиката.

Три години по-късно холивудското величие е гражданин на Руската Федерация и срещу него има няколко сигнала за сексуални посегателства.

А прокуратурата на Лос Анджелис обяви, че започва преразглеждането на няколко сигнала за непристойно поведение, което засяга три популярни личности. А именно - Стивън Сегал, печално известният продуцент Харви Уайнстийн, станал причина за раждането на движението за защита на жертвите на сексуално насилие #MeToo, и актьора Антъни Андерсън.

Говорителят на прокуратурата Грег Ризлинг не даде подробности за ревизираните случаи. Представители на тримата засегнати не са коментирали действията на съдебната власт. Не е ясно как това преразглеждане ще се отрази на новата роля на Стивън Сегал.

Само преди дни той беше назначен за специален представител на руското външно министерство за връзки със САЩ, като задачата му ще бъде подобряването на отношенията между Москва и Вашингтон в хуманитарната област.