Неправилно спускане по водната пързалка е най-вероятната причина за нещастния случай, при който е загина 18-годишен младеж, твърди управителят на аквапарка в Приморско.

Приморско

Полицията затвори атракционното заведение. От прокуратурата казаха, че до момента няма привлечен обвиняем по случая. Според служители на аквапарка, момчетата не са изчакали служителя на пътеката.

Управителят Николай Михайлов каза, че на всеки пост има охранител и че най-вероятно пързалката не е ползвана според указанията.

Николай Михайлов, управител: Неправилно спускане по пързалката от момчето, не знам от кое точно момче, в момента се води следствие. Има си служител, който разпорежда, но доколкото разбрах, не е спазил инструцията на разпоредителя за правилно спускане, изобщо не е изчакал служител. Доколкото разбрах, се е спуснал с главата напред.

В аквапарка има ограничения за възрастта, килограмите и ръста. Николай Михайлов казва, че досега не са имали инциденти.

Според управителя медицинската помощ е дошла навреме.

Николай Михайлов: Момчето дишаше, имаше пулс доколкото знам, беше живо.

От Прокуратурата в Бургас казаха, че няма да бъде правен втори полицейски оглед, но назначават нова травматологична експертиза, която ще бъде готова най-рано утре.

Аквапаркът в Приморско продължава да работи след трагедията със загинало момче

Аквапаркът в Приморско продължава да работи след трагедията със загинало момче

18-годишен младеж загина на водна пързалка в Приморско. Момчето е от старозагорското село Кирилово и заедно с компания бил на почивка на морето. След...