НОВИНИ

Разследват убийството на руския журналист Аркадий Бабченко в Киев

Известният руски журналист Аркадий Бабченко е бил убит в Киев. Той е бил прострелян в дома си и починал от раните си в линейка на път за болницата.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:32, 30.05.2018
Чете се за: 00:42 мин.
По света

41-годишният журналист Аркадий Бабченко е бил убит. Започнало е разследване, а полицията изказва предположение, че убийството е свързано с професионалната му работа.

Ярослав Тракало, говорител на полицията: Журналист, водещ от телевизия АТР е бил убит с най-малко два изстреля в тила. Неговата съпруга е била вкъщи, когато чула изстрели. Според предварителната информация, тя е излязла от банята и видяла съпруга си окървавен. Веднага е извикала спешна помощ, но за съжаление, мъжът е починал в линейката.

Бабченко е бивш участник във войната в Чечения. Един от най-известните руски военни кореспонденти, също и писател. Напуснал Русия, страхувайки се за живота си, основно заради критиките си спрямо руската политика в Украйна и Сирия.

Москва обяви, че започва разследване, а междувременно Киев също е решен да разбере кой стои зад убийството.

Павло Климкин, министър на външните работи на Украйна: Разбира се, че ще открием кой стои зад това. Твърде рано е да се каже, но ние виждаме руска следа. Всяка помощ за нас е ценна. Добре дошла е подкрепа и от международната общност.

Бабченко работел за в. "Московский комсомолец", за руски телевизии, пишел статии за в. "Новая газета". Той бил в Киев от август 2017 г. и водел предаване по кримско-татарската телевизия АТР.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение при президента
Абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение при президента
​Премиерът Бойко Борисов заминава на работно посещение в Москва
​Премиерът Бойко Борисов заминава на работно посещение в Москва