Вчерашната стрелба с един убит и един ранен в центъра на Виена е свързана с организираната престъпност от Западните Балкани, съобщи австрийската полиция. Нападателят още е на свобода. Полицията го описва на около 30 години, висок 1.85, с тъмно яке и качулка. Австрийската преса говори за разчистване на сметки между черногорски мафиотски кланове от град Котор.

Единият от двамата простреляни, който почина от раните си, е мафиотът от клана Ковачиан Владимир Роганович, посочва вестник "Курир". Според изданието, през 2009 г. той е бил набелязан за убийството на лидера на конкурентна черногорска групировка. Другият ранен е 22-годишният Стефан В. от черногорския град Никшич.

Очевидец на стрелбата: Първо помислих, че са фойерверки, но хората бягаха и погледнах в пасажа. Там двама души лежаха на земята целите в кръв. Имаше и трети човек, вероятно техен приятел или роднина, който каза нещо като "Братко, братко". Говореше някакъв славянски език.

През 2016-та година при войната на клана Ковачиан с конкурентите бяха ликвидирани осем души и четирима бяха ранени, посочва вестник "Курир".

Около Коледните и Новогодишните празници Виена по традиция е пълна с туристи, а ресторант "Фигълмюлер", където беше открита стрелбата, е много популярен избор сред гостите на града.

Един човек загина след стрелба в центъра на Виена

Един човек загина след стрелба в центъра на Виена

Един човек е загинал след стрелба в центъра на Виена, съобщи Ройтерс, като се позова на съобщение на полицията. Първоначално беше съобщено за двама ра...